EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дания: Данък върху найлонови торби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дания: Данък върху найлонови торби

mail15:09 | 28.01.2021прегледи 621 коментарикоментари 0


Дания забрани тънките найлонови торбички, а тези, които са позволени ще се заплащат. 

„Радвам се, че широкото мнозинство подкрепи забраната за безплатни торби. Темпът на прехода към по-зелено се увеличава и замърсяването с пластмаса е един от големите виновници за замърсяваенето на околната среда. Трябва да рециклираме пластмасата в много по-големи количества. Забраната на безплатните торбички е добра както за климата, така и за околната среда и една много важна стъпка “, заяви министърът на околната среда Леа Вермелин.

Тънките пластмасови торбички, които обикновено не могат да се използват повече от веднъж или два пъти, са забранени. В същото време в бъдеще ще се изисква плащане за всички други видове чанти, включително по-дебелите чанти, които се получават в магазините за дрехи. Министерството на околната среда е определило данък от DK4 (около €0,52) за всяка чанта, продавана на дребно.
Забраната за доставка ще важи за всички видове тънки пластмасови торбички с и без дръжки. Въпреки това, много тънките пластмасови торбички за плодове и зеленчуци, например, все още ще бъдат законни по причини като контрол на хранителните отпадъци и хигиена на храните.


Тагове: Дания, торбички
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037