EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Далкия Варна": - 5% топлинни загуби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Далкия Варна": - 5% топлинни загуби

mail13:50 | 17.06.2011прегледи 1353 коментарикоментари 0


Топлофикационното дружество "Далкия Варна" намалява с по пет процента годишно загубите на топлоенергия. Това съобщи на пресконференция по повод на 25-годишнината на дружеството директорът на "Далкия България" Доминик Дюда.
Той коментира, че през последните четири години дружеството е успяло да задържи цената на топлинната енергия, независимо от увеличението на цената на газа. Дюда посочи, че през това лято ще се работи върху подобряването на енергийната ефективност на дружеството, което ще позволи да бъде запазена цената.
Директорът обаче уточни, че решаващият елемент е каква ще е цената на газа. За последните две години дружеството има петпроцентов ръст на новоприсъединилите се абонати, съобщи председателят на Съвета на директорите на "Далкия Варна" Илия Николаев. В момента те са около 12 000. Между 400 и 500 са некоректните платци с големи суми на дружеството. Доминик Дюда обяви и новия проект на топлофикационното дружество, който носи името на квартал "Кайсиева градина". "Далкия Варна" ще предложи на живеещите в този район пакет мерки, включващи не само доставка на топлоенергия, но и пълно обновяване на блоковете, подмяна на дограма, вътрешните системи за топлоподаване и др.
По думите му за целта дружеството ще използва възможностите, които предоставят европейските фондове. Гражданите също ще трябва да осигурят самоучастие в проекта.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4147