EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дават одита на ЕРП-та на прокуратурата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дават одита на ЕРП-та на прокуратурата

mail16:00 | 14.07.2010прегледи 526 коментарикоментари 0


Данните от одита на ЕРП-та ще бъдат предадени още днес на главния прокурор, каза пред журналисти днес в МС премиерът Бойко Борисов, предаде БТА.
Докладът ще бъде изпратен на главния прокурор, защото тези нарушения са ставали с мълчаливото съгласие на държавата, с участието на държавни служители в бордовете на директорите, уточни Бойко Борисов.
Едно от дружествата има  около 200 млн. лева в банка, а има задължения за инвестиции за  присъединяване на клиенти към мрежата, каза Борисов.  Ние не сме против чуждите инвеститори, но искаме да си вкараме ред в държавата, каза Борисов.
На електроразпределителните дружества /ЕРП/ ще  бъдат дадени констативни протоколи  от одита, направен им от ДКЕВР  и ще бъдат направени  наказателни постановления за най-сериозните нарушения, каза Ангел Семерджиев, председател на ДКЕВР. 
Анализът показва, че ползването на консултантски услуги със свързани лица се увеличава с 200 до 400 процента от 2005 година досега, допълни той.
Не е  необходимо на  ЕРП-та да се дава целите  доклади от одита, защото данните в тях  са взети от самите дружества, уточни Семерджиев.  Санкцията за всяко от нарушенията може да бъде до един милион лева, допълни той.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg