EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Да бъде забранена бизнес класа при полети

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Да бъде забранена бизнес класа при полети

mail14:00 | 06.12.2019прегледи 975 коментарикоментари 0


Wizz Air, най-големият нискотарифен превозвач в Централна и Източна Европа, призовава авиокомпаниите да спрат да изпълняват полети с празни места в бизнес класа при полети до 5 часа.
Бизнес класата трябва да бъде забранена за всички кратки полети. Местата за пътници в бизнес класа допринасят за два пъти по-голям въглероден отпечатък спрямо тези за пътници в икономична класа, и индустрията е отговорна, че продължава да следва този неефективен и архаичен модел. Промяната е силно необходима. Най-зеленият авиопревозвач  призовава авиокомпаниите да се ангажират с пълна забрана на полети с празни места в бизнес клас за полети при къси дистанции до 5 часа. Ерата на старомодните пътувания е към края си, и същото важи за бизнес класата.

Самата авиокомпания се ангажира да изгради своя устойчива флотилия с най-модерните самолети от neo серията на Airbus, като вече има направена поръчка за 268 от най-ефективните самолети в света. Текущата флотилия на авиокомпанията е със средна възраст от 4.5 години, което я прави една от най-младите авиофлотилии в света. В резултат на това WIZZ е авиокомпанията с най-малкия екологичен отпечатък в Европа на пътник/км.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg