EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция:Регионални летища на концесия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция:Регионални летища на концесия

mail08:40 | 11.03.2013прегледи 348 коментарикоментари 0


До края на март ще започне процедурата за даване на концесия на регионални летища в Гърция, съобщава гръцкият вестник "Етнос". Информацията беше оповестена вчера от министъра на развитието Костис Хадзидакис и председателя на агенцията по приватизацията Йоанис Емирис. Летищата ще бъдат давани за период от 30-35 години. Предвижда се в процедурата да бъдат включени между 14 и 21 летища от общо 37-те съоръжения в периферията на страната.

Летищата са разделени на две групи, като в първата влизат тези в град Солун, остров Корфу, остров Закинтос, остров Кефалоня, град Актио, град Кавала, остров Крит. През 2011 г.
през тях са преминали общо 9,3 милиона пътници. В тази група, ако инвеститорите искат, могат да влязат летищата в Александруполи, Араксос, Каламата. Във втората група влизат летища на острови, през които са преминали 8,3 милиона пътници. Процедурата за отдаване на концесия ще продължи между 9 и 12 месеца. Кандидат-инвеститорите трябва да имат опит в менажирането на подобни съоръжения и да разполагат с финансови ресурси. Държавата ще запази собствеността, надзора и контрола над летищата.
Летищните такси за съоръженията, които преминат под частно управление, ще могат да бъдат увеличени след края на програмата за инвестиции, която се изчислява на около 240 милиона евро. Срокът за прилагане на програмата е три години.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg