EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция:Масово разпродаване на акции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция:Масово разпродаване на акции

mail11:44 | 16.10.2014прегледи 1311 коментарикоментари 0


Инвеститори в Гърция масово разпродават акции и облигации заради намерението на кабинета Самарас да излезе предсрочно от спасителната програмата на МВФ, като отправят ясни и строги сигнали във всички посоки за необходимостта от стабилност в страната, коментира в. "Етнос".
В. "Катимерини" от своя страна пише, че на заседание на правителствената коалиция премиерът Самарас се е опитал да спре негативните реакции на пазарите заради растящата несигурност в Гърция, като упрекнал за това опозицията СИРИЗА.
Гръцките облигации и акции на борсата в Атина вчера се сринаха, след като инвеститорите се разколебаха заради политическата ситуация в страната и намерението на правителството преждевременно да сложи край на програмата на МВФ.
От шест дни насам това е втори апел на Самарас към изнервените пазари спрямо Гърция, отбелязва изданието. Премиерът уверил, че неговото правителство няма да се отклони от политиката за оздравяване на икономиката и за реализиране на изисканите от кредиторите реформи. Самарас казал също, че предсрочни избори не са сред приоритетите на неговото правителство и че говоренето за тях е провокирано най-вече от опозицията и преди всичко от радикалната левица СИРИЗА.
В. "Имерисия" отбелязва, че пазарите за сетен път са отправили ясен сигнал и послание към политиците в Гърция, че те трябва да продължат усилията в посока на структурните реформи и че е нужно да престанат да се "боричкат" и да насаждат поляризация в страната. Вестниците поместват и публикация на агенция Ройтерс, в която се прави прогноза, че Гърция вероятно ще промени становището си за излизане от режима на меморандумите и ще поиска да получи превантивна кредитна линия от Европа. Смята се, че това ще стане, след като Гърция се оттегли от програмата на МВФ.

 


Тагове: акции, Гърция
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1012