EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция:Летищата са затворени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция:Летищата са затворени

mail11:17 | 07.04.2016прегледи 954 коментарикоментари 0


Днес гръцките летища няма да работят заради националната стачка, която бе свикана от профсъюза в обществения сектор „Адеди“ срещу пенсионните реформи, пише вестник Kathimerini. Авиодиспечерите се включиха в стачката, която ще засегне още държавните болници, държавните училища и общинските администрации. Общественият транспорт ще работи, тъй като служителите в сектора решиха да не взимат участие в протестното движение. Журналистите също са сред стачкуващите професии. В стачката участват държавни служители, учители и преподаватели, лекари, адвокати, авиодиспечери и представители на частни и държавни медии.
Протестите идват ден след преговорите между представители на гръцките кредитори и Атина по пенсионната реформа, която Гърция трябва да приложи. Премиерът Алексис Ципрас иска да приключи преговорите преди срещата на финансовите министри от еврозоната на 22 април.
Европейски представители предупредиха, че ако дотогава одитът на кредиторите не бъде приключен и не бъде отпуснат нов транш от финансовата помощ, положението на Гърция ще се влоши.


Тагове: Гърция, летища
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg