EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция:Бърза приватизация за = 6.4 млрд.евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция:Бърза приватизация за = 6.4 млрд.евро

mail12:08 | 14.08.2015прегледи 2722 коментарикоментари 0


Гърция ще извърши бърза приватизация на пристанищата, регионалните летища и оператора на електрическата мрежа. Това е записано в меморандума за разбирателство, договорен в преговорите между Атина и международните кредитори. Съгласно документа от 29 страници, с копие от което разполага агенция Ройтерс, приходите от приватизацията се очаква да бъдат в размер на 6,4 млрд. евро в периода 2015-2017 година.
В документа са изброени редица мерки, които трябва да приложи правителството, за да получи новата тригодишна спасителна програма в размер около 85 млрд. евро.
Приватизацията на оператора на гръцката национална електрическа мрежа ADMIE може да бъде избегната, ако бъде предложена алтернативна схема с идентични резултати, е записано в документа.
Датите за провеждане на търговете за пристанищата в Солун и Пирея трябва да бъдат обявени до края на октомври. Регионалните летища ще бъдат приватизирани при текущите условия. Миналата година германският летищен оператор "Фрапорт" бе избран за предпочитан кандидат-купувач, но сделката бе замразена след поемането на държавното управление от правителството на Алексис Ципрас, припомня Ройтерс.
Междувременно германското външно министерство обяви, че Германия се нуждае от още време, за да се запознае подробно със споразумението за третата спасителна програма за Гърция преди да излезе с официална позиция по него.
Говорител на ведомството уточни, че е необходимо "достатъчно" време, за да бъде разгледан целият документ от 400 страници. Той съдържа фискалните и други мерки, които Атина ще вземе, за да получи спасителният заем от международните кредитори. От министерството в Берлин се ангажираха, че официалната позиция на Германия ще бъде обявена до края на седмицата.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg