EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция спря плащания на измамници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция спря плащания на измамници

mail10:20 | 26.04.2012прегледи 554 коментарикоментари 0


Гърция преустанови различни плащания, включително пенсии, на 200 000 души, които са лъгали, за да получат месечните си чекове или дори са били де факто покойници, съобщи представител на гръцкото министерство на труда и социалното осигуряване, цитиран от агенция Ройтерс. Става въпрос за около два процента от гръцкото население. Задлъжнялата Гърция откри измамите след проверки, извършени под натиска на международните кредитори с цел намаляване на дефицитите.
Правителството е спряло плащанията към семейства, които са продължили да получават пенсиите на починали техни роднини. Спрени са и помощите за лица, които са в добро материално състояние, но са се представили за нуждаещи се. "Те бяха разкрити при проверките и държавата си изисква парите, които са взели неправомерно", посочи представителят на министерството на труда, пожелал да остане анонимен. Спирането на тези плащания, което се прилага постепенно от септември м. г., ще доведе до икономии в размер на 800 милиона евро годишно, посочи представителят на министерството на труда. Гърция вече оряза пенсиите средно с 25 процента, съгласно договореностите с международните кредитори, което предизвика възмущение сред пенсионерите и засили още повече негодуванието към политиката на икономии, диктувана от ЕС и МВФ. Почти една четвърт от 11-милионното население на Гърция са пенсионери, така че тези плащания са голямо бреме за държавната хазна, посочва Ройтерс.
Щедрата социална система на Гърция и раздутият бюджетен сектор са сочени като основни причини за дълговото бреме, което е 1,6 пъти повече отколкото произвежда гръцката икономика. Усилията за реформа на пенсионната система са затруднени от нарасналата заради икономиите безработица, която скочи до рекордните 22 процента.


.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161