EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция: Свободен достъп до острови

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция: Свободен достъп до острови

mail15:34 | 13.05.2020прегледи 941 коментарикоментари 0


Гръцкото правителство обмисля от 18 май да разреши свободен достъп до големите острови Крит, Корфу и Родос. Остров Миконос е засегнат силно от отлива на туристи. Пътуване към гръцките острови в момента е позволено само за сезонни работници с договор от работодателя. Говорителят на правителството заяви пред гръцка телевизия, че се очаква мнението на специалистите, за да се разреши още от идния понеделник свободно пътуване към трите големи острова Крит, Корфу и Родос.

От Миконос съобщават, че кризата е вируса е нанесла огромни щети на туризма на най-търсения от чужденците гръцки остров. Местният бизнес се съмнява, че тази година на острова ще пристигнат дори и постоянните гости. В милиони се изчисляват загубите заради анулирани сватби. В последните години остров Миконос привличаше двойки от цял свят за впечатляващи тържества.Само няколко магазина на острова са отворени,няма и туристи поради прекратените круизни пътувания.

Част от хотелите няма да отворят това лято,а собствениците на известни нощни заведения също не смятат,че е рентабилно да работят през лятото.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4144