EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция с абсолютен рекорд = 21 млн. чужди туристи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция с абсолютен рекорд = 21 млн. чужди туристи

mail15:30 | 14.08.2014прегледи 1512 коментарикоментари 0


Над 21 милиона ще са чуждите туристи в Гърция тази година, съобщават вестниците в Атина. Изчисленията за рекордния брой туристи се правят на базата на посещаващите страната с круизни кораби, които възлизат на 19 милиона души, и тези, които са пристигнали по въздух през първите седем месеца на годината.
Те наброяват 1,15 милиона души и са значително повече в сравнение със същия период на миналата година, В. "Катимерини" цитира председателя на Асоциацията на гръцките туристически агенции Андреас Андреадис, който казва,че заложената цел от 19 млн. чужди туристи значително ще бъде надхвърлена и че само за първите седем месеца на годината в страната са пристигнали 8,14 млн.души.
Значителният ръст на гръцкия туризъм действа като катализатор за връщане на икономиката на страната към растеж, смятат експерти от бранша, цитирани от в. "Вима". Анализатори в Атина очакват статистическата служба да обяви оценките за по-висок ръст на брутния вътрешен продукт на Гърция за второто тримесечие на годината в сравнение с първоначалните прогнози.  Туризмът, от който Гърция печели най-много, участва с 16 на сто във формирането на брутния вътрешен продукт на страната. В него са ангажирани над 660 хиляди души.  Според McKinzey приносът на гръцкия туризъм през 2021 г.може да достигне 21 на сто от брутния вътрешен продукт и в него да бъдат заети над един милион работещи.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg