EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция разчита на приходи от хазарта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция разчита на приходи от хазарта

mail12:20 | 27.08.2010прегледи 941 коментарикоментари 0


Кабинетът Папандреу смята да легализира хазарта, за да осигури приходи за бюджета, които на годишна основа ще възлизат на 700 млн. евро. Незаконните залагания се изчисляват на 4 млрд. евро, съобщава в. "Вима".
За целта е изготвен законопроект, който да регламентира условията за хазарта на пазара. Проектът вчера е бил предоставен от финансовото министерство и предвижда да бъдат разрешени поставените под възбрана 32 хиляди хазартни игри - така наречените "плодчета", и да бъдат изградени пуктове за интернетни залагания. Също така ще бъдат разрешени и забранените през 2002 г. електронни игри от категорията "наука и техника".
В. "Елефтерос типос" пише по този повод, че намеренията на правителството да събере средства за бюджета ще превърнат страната в безкрайно казино, тъй като електронни игри ще има навсякъде - в магазини,  кафенета и интернетклубове.
Вестниците "Експрес" и Кердос" също се спират на намеренията на правителството да легализира хазарта, като изтъкват, че изготвеният от финансовото министерство законопроект е бил даден за публичен дебат.
Забранените от осем години насам електронни игри се завръщат, посочват изданията, като допълват, че целта на проекта е да се спрат глобите в размер на 11,5 млн. евро, които Гърция плаща всяка година на ЕС, и да се сложи ред на един "пазар", на който от незаконен хазарт се въртели 4 млрд. евро. 


         


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053