EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Гърция първа в ЕС въвежда ковид сертификата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция първа в ЕС въвежда ковид сертификата

mail12:07 | 29.05.2021прегледи 1414 коментарикоментари 0


Окончателният вариант на електронния европейски сертификат за ваксинирани беше представен в Атина. Гърция предлага по-рано от началото на юли да започне използването му при пътуване.

Сертификатът беше представен пред премиера Кириакос Мицотакис и заместник-председателя на Европейската комисия Маргаритис Схинас. Той дава достъп на ваксинираните европейски граждани да използват "лента за бързо преминаване в рамките на Съюза". Дори Гърция предлага използването на сертификатите да се въведе по-рано от 1-ви юли, предаде БНР.

"Европейският сертификат подпомага бързото пътуване. Той ще направи пътуването много по-лесно, особено през лятото, а това е много важно за нас", каза Мицотакис.

Защитата на документа от фалшифициране и за удобство на хората притежава и код за свободен достъп от всяка точка на света.

Туристите, които не са ваксинирани и при отпътуване от Гърция е необходимо да направят тест, също могат да получат резултата по електронен път, уточниха от гръцкото здравно министерство. За пътуване с ферибот в Гърция вече се изисква документ за здравен статус - сертификат или отрицателен тест.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101