EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция продава острови заради кризата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция продава острови заради кризата

mail10:13 | 06.12.2010прегледи 1155 коментарикоментари 0


Гърция планира продажба на острови, за да излезе от кризата, съобщава гръцкото седмично издание "Прото тема", цитирано от турския в. "Радикал".
Гръцкият вестник информира, че с участието на министерствата на финансите, инфраструктурата и културата е бил подготвен списък с острови и летища, които би могло да бъдат предложени на международния пазар.
Позовавайки се на "достоверни правителствени източници", "Прото тема" посочва, че включените в списъка за продажба острови "не са свързани с национални въпроси", а за да няма Турция поводи за възражения, се намират далеч от континенталната част.
Сред островите в списъка са Нафсика, Лигия и Ехинади в Йонийско море, както и някои по-малки островчета край полуостров Пелопонес и край о. Евбея.
В рамките на този план правителството цели да спечели 300 милиона евро ликвидности. Посредник в продажбата щяла да бъде базирана в Лондон международна консултантска фирма, а голям интерес към гръцките острови проявявали арабски и руски инвеститори.
В плановете на правителството се включвала и приватизацията на гръцки летища. Осъществяването на тези планове се предвиждало да започне догодина.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048