EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция привлича ВЕИ инвестиции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция привлича ВЕИ инвестиции

mail16:09 | 21.11.2022прегледи 817 коментарикоментари 0


Министерството на околната среда и енергетиката на Гърция приветства публикувания днес доклад на консултантската фирма „Ърнст и Янг“ (EY), според който Гърция се нарежда сред по-привлекателните страни за инвестиции в чиста енергия. Заключенията на доклада на „Ърнст и Янг“ се основават на специалния полугодишен индекс за привлекателност на страната за възобновяема енергия (RECAI 60), предаде за БТА гръцката агенция АНА-МПА.

Според последното издание на проучването на „Ърнст и Янг“ - EY RECAI 60 - Гърция се класира на 16-то място, но след отчитане на размера на БВП на всяка от страните Гърция се нарежда вече на второ място. Проучването оценява 40-те най-големи икономики в света и ги класира по отношение на привлекателността на инвестиционните възможности за възобновяема енергия (ВЕИ).

Гърция се изкачи с пет позиции в рамките на половин година, след като през април беше на  21-во място. По този повод министърът на околната среда и енергетиката Костас Скрекас заяви:

„Политиката на правителството за зелен преход, с уважение към околната среда като негова насока, достига резултати и признание. Индексът на „Ърнст и Янг“ е още едно потвърждение за големите усилия, които страната ни полага за производство на чиста енергия и защита на нашата енергийна сигурност. Със значителни законодателни реформи, силна политическа воля и стабилна икономическа среда, Гърция се превръща в глобален полюс на привличане за инвестиции във ВЕИ сектора.“/БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg