EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция предлага електропровод до Австрия и Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция предлага електропровод до Австрия и Германия

mail12:08 | 24.10.2022прегледи 471 коментарикоментари 0


Гърция е внесла предложение за изграждане на директна междусистемна електрическа връзка с Австрия и Германия с първоначален капацитет от три гигавата, разкри министърът на околната среда и енергетиката Костас Скрекас на форума за възобновяеми източници и съхранение днес, предаде за БТА гръцката агенция АНА-МПА.

„Това не е лесен проект, но в Южна Германия има голяма нужда от зелена енергия, която Гърция може да осигури“, каза Скрекас, добавяйки, че капацитетът на електропровода може да достигне девет гигавата на по-късен етап.

Гърция вече планира да удвои и утрои капацитета на съществуващите междусистемни връзки с България, Северна Македония, Албания и Италия.

Относно повишаването на цените от страна на доставчиците на електроенергия, Скрекас категорично предупреди, че прекомерните и неоправдани печалби ще бъдат прибрани и върнати на потребителите.

Той също така обърна внимание на напредъка в инсталирането на възобновяеми енергийни източници в Гърция. Други оратори на форума похвалиха усилията на Гърция в тази област, но отбелязаха необходимостта от инвестиции в производствени единици и мрежи, по опростени процедури за лицензиране и нова рамка за подкрепа на хибридни единици, които комбинират вятър, слънчева енергия и съхранение.

БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1043