EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция постига заложните цели за 2010 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция постига заложните цели за 2010 г.

mail13:20 | 10.09.2010прегледи 665 коментарикоментари 0


Гърция ще постигне поставената цел за намаляване на бюджетния дефицит на страната през 2010 година.
Тази увереност изразява гръцкият финансов министър Георгиос Папаконстантину в интервю за агенция Bloomberg, цитирано от радио Атина.
Папаконстантину смята също, че Гърция ще се завърне на международните пазари догодина и ще убеди инвеститорите, че емитираните от нея държавни облигации са шанс, а не нещо, от което те могат да се страхуват.
Във връзка с бюджета за 2011 г. финансовият министър изтъква, че ще са нужни по-малко мерки, тъй като някои от тях, които бяха взети тази година, ще окажат влияние и през следващата. Той поясни, че правителството в Атина не желае мерки, които ще натоварят допълнително икономиката, като например увеличаване на ставката на ДДС за редица стоки и услуги.
Според Папаконстантину последствията от мерките за бюджетна хармонизация ще бъдат усетени през третото тримесечие на годината. Той за сетен път изключи вероятността Гърция да преструктурира своя дълг.
Гръцкото радио припомня, че на 13 септември екип на Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд ще посетят отново Атина, за да окажат помощ на правителството при изготвяне на бюджета за следващата
година. Експертите бяха в гръцката столица миналия месец, а заключенията им позволиха Гърция да получи втория транш от заемите, договорени с ЕС и МВФ за излизане от кризата.         
Гърция се е ангажирала да намали бюджетния си дефицит от 13,6 процента от брутния вътрешен продукт миналата година до 8,1 процента в края на 2010 година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg