EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция отново лидер в туризма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция отново лидер в туризма

mail12:45 | 14.02.2017прегледи 814 коментарикоментари 0


След като премина през икономическа и мигрантска криза, Гърция изглежда вече е готова да си върне репутацията на най-желана туристическа дестинация, предава Skift.
Към момента страната заема първо място в дестинациите на туристическата агенция „Томас Кук“, което доведе до 40% увеличаване на резервациите. От компанията очакват около 2,5 млн. души да пристигнат в страната през следващите 12 месеца, достигайки нивата преди кризата през 2014г.
Увеличаващия се интерес към Гърция, както и този към по-малки страни като България и Хърватия, доведе до намаляване броя на туристите в Турция, която продължава да е изправена пред сериозни геополитически проблеми.

Здравният туризъм може да се окаже златна възможност за Гърция, ако бъде извършена необходимата институционална намеса, която да подпомогне развитието му, пише Greek Reporter.
В рамките на среща на среща на експерти от Гръцката медицинска асоциация са обсъдени мерките, които трябва да бъдат предприети – както в страната, така и извън нея, за да бъде рекламиран здравният туризъм.
„Здравният туризъм е златна възможност за Гърция и може да бъде важна движеща сила за гръцката икономика. Разработихме важна стратегия за насърчаването му, която ще бъде стартирана през предстоящия период. Въпреки това, гръцката държава трябва да се възползва от тази възможност и да направи необходимите интервенции", заяви председателят на Гръцката медицинска асоциация.


Тагове: Гърция, туризъм
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150