EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция излиза извън контрол

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция излиза извън контрол

mail10:20 | 22.02.2011прегледи 809 коментарикоментари 0


Държавният дълг на Гърция е извън контрол, държавата се разплаща чрез облигации, алармират вестниците.
В. "Сити прес" пише, че дългът на Гъция е отбелязал невиждан скок през 2010 г. и че вече е достигнал 340,2 млрд. евро, което съответства на 149 на сто от брутния вътрешен продукт на страната.
В. "Димократия" допълва, че всички частни и държавни предприятия, които са получили субсидии от държавата, ще се разплащат с нея с помощта на облигации, тъй като наличните пари не само на пазара, но и в хазната драматично са намалели.
"Не плащам, казва и пазарът", сочи изследване, поместено днес от атинския в. "Метро". Според него заради кризата един от всеки трима гърци е отправил предупреждение, че спира плащанията към държавата и банките.
В. "Логос" цитира изследване на института за търговия и услуги, според което затварянето на около 120 хиляди предприятия заради кризата е ощетило държавата с над 7,5 млрд. евро. Вестникът предупреждава, че се задават фалити.
В. "Имерисия" твърди, че банките също са нащрек. Проблеми има и в редиците на управляващите социалисти.
В. Адезмефтос типос" коментира, че кабинетът бил "намръщен" след разкритията, направени от шефа на МВФ Доминик Строс-Кан, който каза, че премиерът Папандреу е поискал финансова помощ от фонда, а не институцията била заробила Гърция заради отпуснатите й кредити.
Изданията информират още, че ситуацията в Гърция се усложнява и от скока на петрола, предизвикан от размириците в Либия.
В. "Етнос"обобщава, че бомбардировките, разпоредени от Кадафи над Либия, са предизликали световен шок и че са взривили и цените на петрола.
"Кадафи потопи Либия в кръв", отбелязва близкият до дипломатическите среди в. "Катимерини" с оценката, че страната се намира на крачка от рухване.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg