EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция: Заем срещу реформи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция: Заем срещу реформи

mail14:30 | 27.01.2012прегледи 494 коментарикоментари 0


Европейският съюз и МВФ искат Гърция да реализира повече бюджетни съкращения и да изпълни серия от дълго договаряни реформи преди да се отпусне новият заем, който е нужен на страната, за да избегне банкрут, съобщава Reuters. Всички погледи са вперени в разговорите за заплетената сделка за размяна на гръцки облигации, които се водят с частните кредитори на Гърция. В същото време Атина трябва да убеди партньорите си в еврозоната и МВФ да отпуснат новия заем от 130 милиарда евро, посочва Reuters. Агенцията отбелязва, че партньорите на Атина са раздразнени от отказа й за реформи и искат да видят прогрес. Тройката инспектори от ЕС, МВФ и ЕЦБ са изготвили доклад, който включва списък с мерки.
На първо място е прокарване на допълнителен бюджет с повече рестриктивни мерки, за да се постигнат фискалните цели през 2012 г. Тройката предлага големи съкращения на разходите за отбрана и здравеопазване, както и закриване на излишните държавни компании. В документа не се посочва каква ще е стойността на съкращенията.
ЕС и МВФ притискат Гърция да приложи дълго отлаганата реформа, засягаща допълнителните пенсии, както и да премахне ограниченията за затворените професии като тези на адвокатите и фармацевтите.
Тройката иска централната банка на Гърция да приключи своята оценка за капиталовия дефицит в банковата система, а правителството със законодателен акт да подобри гъвкавостта в заплащането на труда и да либерализира пазара на услугите.
Списъкът с мерките не е окончателен и може да бъде променен след обсъждане с гръцките представители, се посочва в документа.
Разговорите с инспекторите на ЕС, МВФ и ЕЦБ по новия спасителен план се очаква да продължат през следващата седмица по исканите реформи от кредиторите за съкращения и промяна в заплащането в частния и държавния сектор.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg