EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция е инвестирала 2 млрд.евро в Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция е инвестирала 2 млрд.евро в Сърбия

mail19:45 | 26.06.2009прегледи 630 коментарикоментари 0


business111Гърция е един от водещите инвеститори в сръбската икономика с над два милиарда евро, бе съобщено на среща на сръбски и гръцки предприемачи в Стопанската камара на Сърбия, предаде ТАНЮГ.
Стопанското сътрудничество между Гърция и Сърбия е стабилно и не се базира само на стокообмена, а и на различни други форми на съвместна дейност, каза Оливера Киро от Стопанската камара на Сърбия. Тя посочи, че стокообменът през първите четири месеца на тази година значително е намалял в сравнение със същия период на миналата година - обемът на износа е спаднал с 33 процента, а на вноса - с 68,3 процента. През миналата година стокообменът между двете страни е достигнал около 500 милиона долара с дефицит от 100 милиона долара за сръбската страна.
Гръцкият капитал присъства в почти всички области на сръбската икономика, но най-много в банковия сектор, а значителен приток на капитали се наблюдава и в областта на туризма и търговията, каза Киро.
Представителят на гръцкото посолство в Белград Стилянос Лиагис отбеляза, че присъствието на гръцката бизнес делегация потвърждава съществуването на добри делови контакти между двете страни. "Вярваме, че обемът на търговската размяна може да се увеличи и двете страни би трябвало да работят за това", каза Лиагис.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg