EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция да гарантира трафик през територията си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция да гарантира трафик през територията си

mail15:05 | 14.01.2010прегледи 599 коментарикоментари 0


Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията поиска днес чрез писмо до МВнР по дипломатически път да се осигури от гръцката страна коридор за български автомобили. Искането е по повод информация, че гръцки земеделски стопани възнамеряват да протестират от 15 януари т.г., като блокират изцяло 3-те гранични контролно-пропускателни пункта по общата ни граница.

В писмото се казва още, че българската държава приема правото на гражданите на ЕС да изразяват своята позиция, както и правото на гръцките земеделски производители на протест, но не и в случай, когато този протест нарушава основни права и свободи за други граждани на Европейския съюз.

При липсата на адекватна реакция от компетентните власти на Гърция при създалата се ситуация, българската страна си запазва правото да се обърне за съдействие към Европейската комисия и да настоява за гарантиране на основните свободи на гражданите в ЕС и основополагащи принципи на Единния вътрешен пазар на Общността с всички произтичащи от това последици за нарушителите на тези правила, предвидени в Регламент на ЕС 2679/98, за свободното движение на стоки между държавите-членки.

При блокиране на всички ГКПП по българо-гръцката граница, загуби понасят най-вече автомобилните превозвачи в България и други страни-членки на ЕС. Повечето случаи се отнасят за превоз на пътници, които имат определени дни за пътуване до или от Гърция или превоз на малотрайни стоки с определен срок на годност и транспортиране, валидността, на който вече е изтекъл или изтича в близките дни.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4156