EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция блокирана от стачка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция блокирана от стачка

mail11:10 | 24.02.2010прегледи 1026 коментарикоментари 0


Гърция днес ще бъде парализирана от 24-часова общонационална стачка, свикана по инициатива на Общата конфедерация на труда (ГСЕЕ) и Федерацията на държавните
служители (АДЕДИ) в знак на протест срещу обявения от правителството план за затягане на коланите, който цели да извади страната от дълбоката финансова криза, съобщават гръцките медии.
В резултат на обявената стачката няма да се движат влакове, автобуси, кораби, метрото и тролеите, а от полунощ за едно денонощие е затворено и въздушното пространство на Гърция -  заради участие на диспечерите в протеста.
Двете най-големи авиокомпании - "Олимпик еър" и "Еджиън еърлайнс", които в понеделник обявиха, че се сливат, информираха, че от снощи до полунощ утре анулират всички планирани полети.
В стачката ще се включат още митничарите, работещите в здравеопазването и образованието, съобщенията, държавните предприятия, местното самоуправление, банките и медиите. Болниците ще работят с намалени екипи и ще обслужват
само спешни случаи.      
Синдикатите протестират против обявените от правителството мерки на строги икономии, необходими за съкращаване на бюджетния дефицит от 12,7 до 8,7 процента до края на тази година, като настояват за замразяване на уволненията, за намаляване на безработицата и данъците и за увеличаване на заетостта.   
Пакетът от мерки на кабинета предвижда замразяване на заплатите в държавния сектор за тази година, намаляване на премиите с 10 процента, пълна забрана до края на годината за приемане на нови работници в държавния сектор, освен в областта на здравеопазването, образованието и отбраната.  

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1047