EUR 1.9558
USD 1.7999
CHF 1.9913
GBP 2.2782
CNY 2.4937
you tube
mobile version

Гърция -топ дестинация за румънци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция -топ дестинация за румънци

mail14:30 | 02.01.2014прегледи 937 коментарикоментари 0


Гърция е била топ дестинация за румънците през 2013 г., съобщава румънската агенция Аджерпрес, като цитира проучване на туроператора "Хелоу холидейс".
Гърция е предпочитана дестинация за почивка за много румънци, тъй като е достъпна както от финансова гледна точка, така и заради развитата пътна инфраструктура. Не трябва да се пропуска и изключително високо ценената гастрономия на Гърция. Румънските туристи търсят всяка година нови дестинации, а през последните години индивидуалният туризъм е отбелязал силно развитие, заяви Мъдълина Балайбан, генерален директор на "Хелоу холидейс".
Румънците са близо до гърците като философия за живота, за разлика от други европейски народи, се посочва в проучването, осъществено съвместно със специализираната компания за маркетинг в туризма Маркетеро.
Цените в Гърция през 2013 г. бяха с около 20 процента по-ниски. Румънските туристи пътуват до Гърция основно с автобуси, но и с лични автомобили и самолет. За градски ваканции предпочитаните градове са Атина и Солун, а извън сезона румънците пътуват в Гърция на поклонничество и на християнски празници. През лятото румънците посещават най-често северната част на Гърция - о. Тасос, п-в Халкидики, ривиерата на Олимп, но и островите Корфу и Левкада.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4266