EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърците са песимисти за бъдещето си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърците са песимисти за бъдещето си

mail13:00 | 31.08.2010прегледи 718 коментарикоментари 0


Гърците са песимисти за бъдещето си, не одобряват двупартийния модел, но ако сега има избори пак ще дадат своя вот за социалистите от партията ПАСОК, както миналата година, макар процентът за нея този път да е значително по-нисък, сочат данни от проучване на социологическата компания GPO, изготвено по поръчка на телевизионния канал "Мега".
Почти 80 на сто от анкетираните отговарят, че са песимисти за бъдещето си. Раздвоение сред гърците обаче има за това дали след три години страната им ще намери правилния път или ще фалира. 54,9 на сто вярват, че Гърция ще намеря своя път, докато 42,8 на сто са на противното мнение.
Разнобой сред обществеността е регистриран и за това дали ще са нужни допълнителни мерки за преодоляване на кризата. 48,5 на сто смятат, че със сигурност или може би ще са нужни нови мерки, а 8,41 на сто казват, че със сигурност или може би няма да бъдат необходими такива мерки.
Четирийсет процента от гърците са на мнение, че нито една от политическите партии не е в състояние да извади страната от икономическата криза. Въпреки това обаче на въпроса за коя партия ще гласувате 28,6 на сто залагат на социалистическата ПАСОК срещу 21,1 на сто за десноценстристката
Нова демокрация, 9 на сто за Комунистическата партия, 6,8 на сто за Народния православен сбор ЛАОС, 2,8 на сто за Коалицията на радикалната левица СИРИЗА, 2,8 на сто за Еколозите Зелени и 1,7 на сто за новата партия Демократична левица.
Почти 30 на сто от гърците смятат, че всички предишни правителства са виновни за сегашното състояние на икономиката на страната. Според една голяма част от запитаните обаче най-голяма е отговорността на предишния кабинет на премиера-консерватор Костас Караманлис. 
Седемдесет процента споделят, че има проблем по отношение на координацията в действията на правителството. 58,6 на сто са убедени, че сегашното социалистическо правителство на премиера Георгиос Папандреу се нуждае от координатор и че ако
има ремонт, е нужно да бъде назначен министър на координацията.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg