EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гуверньорът на Bank of England с удължен мандат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гуверньорът на Bank of England с удължен мандат

mail11:31 | 14.09.2018прегледи 516 коментарикоментари 0


Гуверньорът на Bank of England Марк Карни се е съгласил да удължи мандата си до януари 2020 година. Това съобщи британското финансово министерство, цитирано от Ройтерс. 

Финансовият министър Филип Хамънд публикува писмо, призоваващо Карни да удължи мандата си "за да подкрепи плавното излизане на Обединеното кралство от ЕС и ефективния преход към следващия гуверньор".

Признавам, че през този критично важен период е важно всеки да направи каквото може в подкрепа на плавния и успешен Брекзит, заявява Карни в отговора си, официално приемайки молбата на Хамънд. 

Така че, аз съм готов съм да направя каквото мога в подкрепа както на успешния Брекзит, така и на ефективния преход в Bank of England, допълва банкерът. 

Карни заяви пред парламента миналата седмица, че е обсъждал възможността да удължи мандата си и след договорената по-рано дата за оттеглянето му, юни 2019 година. 

Той отправи няколко премерени предупреждения за евентуалните странични последици от Брекзит за икономиката. 

Вероятността Лондон да напусне ЕС без споразумение, за което настояват някои евроскептици в Консервативната партия на премиера Тереза Мей, е станала "неприемливо висока" и това ще бъде "силно нежелан" изход, каза Карни миналия месец. 

Финансовото министерство обяви също, че заместник-гуверньорът на Bank of England Джон Кънлиф е бил преназначен за нов мандат, който ще продължи поне до октомври 2023 година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg