EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гръцкият туризъм: първа жертва на стачката на превозвачите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гръцкият туризъм: първа жертва на стачката на превозвачите

mail09:25 | 30.07.2010прегледи 661 коментарикоментари 0


"Гърция  под арест заради бунта на камионите, страната в плен на бензиновата криза, туризмът - първа жертва на стачката на собствениците на товарни камиони и цистерни, обслужващи обществения сектор, хиляди туристи останаха в
хотелите си, тъй като колите им нямат бензин", пише днес гръцкият в. "Вима".
В същото време са се появили и първите признаци за недостиг на  продукти по пазарите в страната, където е регистрирано и малко покачване на цените на стоките.
Търговци казват, че ако превозвачите не прекратят стачката, от следващата седмица проблемите ще ескалират. Днес стачкуващите трябва да решат дали да продължат протестите.
Правителството заяви, че няма да отстъпи. Хаосът възникна след внесен от правителството законопроект за либерализиране на транспортния сектор.         
В. "Имерисия" цитира президента на федерацията на хотелиерите, който казал, че резервациите за Гърция в момента са замразени и че хиляди туристи от Русия, България, Сърбия и други страни стоят блокирани в страната. Заради недостига на
гориво на тях им било забранено да ходят по планините. "Надеждите са днес пазарът да се нормализира", пишат вестниците. 
В. "Авриани" нарича "фарсова комедия" обявената от кабинета гражданска мобилизация с цел да върне превозвачите на работа, като изтъква, че тя е останала само на думи.    
Според "Катимерини"  стачката се превръща в трилър, а държавата не е готова да реализира тази мобилизация на стачкуващите, за да ги накара да се върнат на работа. Вестникът отбелязва, че повечето от мобилизационните списъци в
префектурите не били пълни и че царял  абсолютен хаос.
В. "Та неа" предупреждава, че горивото по бензиностанциите е на свършване и ако тази ситуация продължи, хилядите, които планират да излязат във ваканция през август, няма да могат да заредят колите си с бензин.
В. "Експрес" пише, че Съюзът на индустриалците в Гърция СЕВ е поискал по-способни министри в правителствения  екип, които да могат да извършат предвидените структурни промени в страната.          
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg