EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гръцките фермери получат субсидиите си през февруари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гръцките фермери получат субсидиите си през февруари

mail09:25 | 26.01.2010прегледи 970 коментарикоментари 1


Аграрният министър Катерина Бадзели обяви "пакет от мерки", който предвижда фермерите да получат още през февруари неизплатените им субсидии за миналата година. Тя каза, че земеделските субсидии за 2010 г. също ще бъдат дадени на време и че тази година за фермерите са планирани  5,3 млрд. евро.               
Въпреки тези обяснения фермерските протести продължават, съобщава гръцкият сайт Ин нюз.
Железопътната линия на ГКПП Промахон-Кулата вчера бе блокирана и по нея не бе допускано да преминават търговски влакове от и за България, но от снощи отново е отворена, съобщава радио Атина. 
Блокиран е граничният пункт Орменион в посока към България, както и амвтомагистралата Егнатия в района на Серес-Кавала. Трактори има на много места, в това число и по околните пътища, съобщава  още гръцкото радио.
Фермери вчера се опитаха да блокират и започналия в Атина диалог за реформи в селското стопанство, но бяха отблъснати от силите на реда. Въпреки недоволството на
земеделските производители, които са против този диалог, правителството заяви, че е решено да извърши промени в този сектор.


 
Коментари
 
ганев - 06-03-2011 г. 17:31:34

5.3 милиарда евро????кВо ни интересува?? КАЖЕТЕ КОЛКО Е ЗА ЕДИНИЦА ПЛОЩ.... ЕВРО НА ДЕКАР НАПРИМЕР ДРУГОТО Е ПРОСТО НЯКАКЪВ ЖУРНАЛИСТ ДА СИ ВЗЕМЕ ХОНОРАРЧЕТО

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg