EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Гръцки тв филм за Несебър

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гръцки тв филм за Несебър

mail11:07 | 29.06.2016прегледи 913 коментарикоментари 0


Гръцки телевизионни екипи са снимали филм за културно-историческите забележителности и ценности в Несебър, съобщиха от общината. Кметът на Несебър Николай Димитров е разказал на гръцките журналисти за срещата си с делегацията от община Халкидона, град Неа Месемврия, и представителя на международния маратон "Александър Велики".
Димитров е посочил, че взаимоотношенията между градовете са дългогодишни, като ярък пример за това е изпращането през 2011 г. на несебърската чудотворна икона "Св. Богородица - Владетелка на живота" да гостува две седмици в Неа Месемврия като духовна светиня.
Добрите взаимоотношения в областта на културата ще продължат и в бъдеще, ще се развиват и тези в областта на спорта, посочват от общината.
С българо-гръцка вечер на амфитеатралната сцена в Несебър бяха отбелязани културните връзки на Несебър с гръцки градове. На Еньовден жителите и гостите на града присъстваха на концерта с участието на ФФ "Българка" и Хорът за гръцки песни "Месамбрия" към читалище "Яна Лъскова" и хорът и танцовият състав при културното дружество на гръцкия град Неа Месемврия. Вечерта е посветена на дружбата между два съседни, православни и много близки народи, отбелязал Златин Чаушев от общината.
"Културата създава връзки и напредък между хората. Културата може да обедини народите в двете общини", е казал кметът на Халкидона Йоанис Цукнидас.
Кметът на Несебър Николай Димитров е посочил, че кризи идват и отминават, но приятелството и културата остават. Като община, която поддържа на ниво международните си контакти, ще продължаваме да развиваме своите отношения с Халкидона и Неа Месемврия, е посочил той.
Градоначалника на Несебър е получил значка, медал и клетва на Александър Велики на четири езика. Николай Димитров е подарил на гостите кошница с бутилки вино.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4113