EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гръцки банки - 18 млрд. евро за рекапитализация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гръцки банки - 18 млрд. евро за рекапитализация

mail16:00 | 17.05.2012прегледи 413 коментарикоментари 0


В следващите четири дни се очаква Гърция да получи 18 милиарда евро от Европейския фонд за финансова стабилност (ЕФФС) за рекапитализация на гръцките банки, съобщава гръцкият сайт Ин нюз, като се позовава на шефа на гръцкия фонд за финансова стабилност Панайотис Томопулос. Процедурата по прехвърляне на средствата за рекапитализация трябва да приключи в рамките на следващата седмица.
Сумата ще бъде предоставена на четирите най-големи гръцки банки - Националната банка на Гърция, Алфа банк, Юробанк и Пиреос банк за решаване на проблемите с ликвидността.Според предварителни прогнози на МВФ общите капиталови нужди на гръцките банки, така че те да покрият щетите от преструктурирането на гръцкия дълг, се изчисляват на 50 млрд. евро.
Гърция получи първия спасителен транш в размер на 25 млрд. евро от Европейския фонд за финансова стабилност (ЕФФС) с цел рекапитализация на гръцките банки. В рамките на втория спасителен пакет за Гърция от ЕС и МВФ в размер на 130 млрд. евро се планира да бъдат преведени до 48,8 млрд. евро на гръцкия фонд за финансова стабилност под формата на облигации от ЕФФС с цел увеличаване на капитала на гръцките банки. Увеличаването на активите на финансовите институции в страната е от решаващо значение за гръцката банкова система, която трябва да покрие загуби от милиарди евро заради участието си в програмата за отписване на гръцкия дълг и заради лошите кредити.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg