EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гръцката криза е овладяна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гръцката криза е овладяна

mail17:45 | 13.04.2010прегледи 747 коментарикоментари 0


Европейският план за оказване на помощ на Гърция "обезвреди" механизма на гръцката криза и се очаква да не допусне Атина да стане мишена на спекулации, заяви днес
управителят на австрийската централна банка Евалд Новотни, който е и член на управителния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ).
Предоставянето на разположение на кредитна линия от близо 30 милиарда евро, за което бе решено в края на миналата седмица от страните от еврозоната, "очевидно бе овладяване на една изключително трудна ситуация", заяви Новотни, цитиран от АФП, след среща с австрийския президент Хайнц Фишер.
От гледна точка на ЕЦБ решението на европейските страни трябва да позволи "да се помогне на Гърция тя да си помогне", допълни централният банкер, уточнявайки, че по този начин ще бъдат отблъснати спекулативни атаки.
"Убедени сме, че тази цел може да бъде постигната", заяви Новотни. Признак, че пазарите връщат доверието си към Гърция е фактът, че днес страната пусна на пазара краткосрочни държавни облигации за 1,56 милиарда евро и тази сума превишава първоначално обявената цел за емисия на стойност 1,2 милиарда евро, отбелязва АФП.


Тагове: криза, Гърция
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg