EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Груповият самолетен билет по-изгоден

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Груповият самолетен билет по-изгоден

mail09:00 | 24.04.2014прегледи 993 коментарикоментари 0


Планирате полет до някоя дестинация с повече приятели, близки или колеги, но не сте наясно точно как да организирате пътуването си. Защо е по-добре да предпочетете груповото пътуване пред индивидуалната самолетна резервация, разказва туристическа агенция eSKY.bg.
Най-напред, за да бъде една самолетна резервация групова, тя трябва да се състои от минимум 10 души. Всяка резервация с по-малък брой пътници се смята за индивидуална.
Основно предимство на груповата резервация е, че можете да запазите определен брой седалки в самолета, без предварително да обявявате имената на пътуващите. При индивидуалните пътувания имената на пътниците се попълват още в момента на резервация и всяка последваща промяна се заплаща солено. Срокът за окончателно фиксиране на имената при групите, обаче, обикновено е до 2 седмици преди датата на полета, което ви дава възможност да променяте плановете си до последно.
Друго основно предимство е възможността за разсрочено плащане. Докато при индивидуално пътуване сумата за самолетния билет трябва да бъде заплатена до 24 часа след резервация, то при групите първо заплащате депозит в размер на 30% от цялата сума, а остатъка доплащате обикновено до 30 дни преди пътуването.

Твърде вероятно е груповата оферта, която получите, да е много по-изгодна. Не се заблуждавайте от цената на билета за един човек, тъй като тя не може да бъде приложена за всички членове на групата. Това е така, защото цените на наличните в самолета седалки са на различна цена и се променят почти с всяка следваща резервация.
Друг плюс при групите е възможността да направите групова застраховка, която да ви гарантира спокойствие и сигурност по време на пътя. А безспорното предимство на всяко пътуване с повече хора е по-голямото забавление и възможността да споделяте изживените мигове не само чрез снимки и социални мрежи.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg