EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Групата Nestle регистрира ръст

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Групата Nestle регистрира ръст

mail15:00 | 19.10.2012прегледи 675 коментарикоментари 0


През първите девет месеца на 2012 г. Групата Нестле отбелязва органичен ръст от 6.1%, обусловен от реален вътрешен ръст от 2.9% и 3.2% в резултат на ценова политика. В Северна и Южна Америка групата постига органичен ръст от 6,1%, в Европа 2,5%, Азия, Океания и Африка -10,8%. Бизнесът бележи ръст от 11,7% в развиващите се пазари и 2,4% в развитите пазари.
Продажбите на групата в Европа са в размер на 11,2 млрд швейцарски франка, 1,9% органичен ръст, 0,5% реален вътрешен ръст
• Иновативните платформи, особено в категория „Напитки” и „Продукти за домашни любимци”, продължават да създават възможности за ръст дори и във влошаващата се икономическа ситуация.
• Великобритания, Франция и Швейцария са лидерите сред основните пазари в Западна Европа. Гърция и Белгия, Холандия и Люксембург също така продължават да отчитат ръст.
• В Централна и Източна Европа Русия, Украйна, държавите от адриатическия регион и Румъния имат положителен принос за отчетените резултати на зоната.
• Отчетен е силен ръст при редица от продуктовите категории. В категория „Кафе”, двете подкатегории – „Разтворимо кафе” и „NESCAFÉ Dolce Gusto”, отчитат добри резултати. Категория “Сладоледи” отбеляза пик в резултатите през третото тримесечие на годината след по-слаб старт в началото на сезона. Марките Wagner и Buitoni са лидерите в категорията „Замразени продукти”. Така наречените популярно позиционирани продукти на компанията отново бяха основният двигател на ръст в зоната, особено в Русия, Великобритания и Иберийския регион. Продуктите за домашни любимци продължават да запазват силен темп на ръст в цяла Европа.
 


Тагове: Нестле, ръст
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162