EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Грандхотел „Димят” - най-добър градски хотел на Балканите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Грандхотел „Димят” - най-добър градски хотел на Балканите

mail15:45 | 27.01.2010прегледи 1422 коментарикоментари 1


Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация /IH&RA/ и Балканският алианс на хотелиерските асоциации /ВАНА/  по достоен начин отбелязаха успехите на българския туризъм и  много от техните награди през тази година са в България. Това съобщи Благой Рагин -  председател на БХРА, цитиран от БТА.
Наградите на IH&RA бяха връчени на 20 януари по време на 47-я конгрес на организацията в Белград.
Диамантените награди за лидери в туристическата индустрия на IH&RA бяха връчени от Гасан Аиди - председател  на организацията.
"Диамантен глобус за най-добър хотел на Балканите" получи "Гранд хотел Поморие" - наградата беше връчена на Йонка Янакиева - директор "Маркетинг и продажби" на хотела.
Това е първият независим хотел, който не е част от световна верига, получаващ тази висока награда, каза Янакиева. През 2009 година заетостта в хотела е била 65 процента, за тази - се очаква заетостта да се запази. Вместо да намаляваме цените, през 2010-а ще ги вдигнем и очакваме повишение на приходите с 25 процента посочи пред репортер на БТА Йонка Янакиева.
Наградата "Кристален глобус" - най-престижната световна награда за ресторантьорство, получи веригата "Нарру".
Призът "Балканска столица на културния туризъм" - за градВелико Търново, беше връчена на кмета на ВеликоТърново д-р Румен Рашев. Наградата "Най-добър СПА хотел на Балканите" е дадена на "Гранд хотел Велинград", а отличието
"Най-добър градски хотел на Балканите" получи "Грандхотел Димят".
С грамота и почетен медал на конгреса беше удостоен Благой Рагин.
Ние вече вдигнахме имиджа на България чрез туризма, сега е ред на правителството да направи усилия за подобряване на инфраструктурата, каза пред журналистите Благой Рагин. Той посочи, че получените от IH&RA награди са "Еверест в туризма" и задължават много целия бранш.


 
Коментари
 
Читател - 27-01-2010 г. 16:19:39

Ако става въпрос за варненския хотел "Димят", нека най - после се разплатят с проектантите и тогава да кандидатстват за награди. Между другото, имат ли подписан Акт № 16?

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg