EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гражданин откри стрелба по авариен екип на ЧЕЗ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гражданин откри стрелба по авариен екип на ЧЕЗ

mail16:15 | 14.06.2010прегледи 1125 коментарикоментари 0


Гражданин е отправил заплахи за саморазправа и е стрелял по време на оглед на аварирал трафопост средно напрежение на ЧЕЗ Разпределение България в гр. Банкя, съобщиха от дружеството. Аварията е възникнала вследствие на опит за кражба на съоръжения от подстанция Банкя. Въпреки че служителите на компанията са се представили, показали са служебния автомобил и са обяснили причината за присъствието си, гражданинът ги е заплашил, след което е възпроизвел няколко изстрела. Няма наранени или пострадали. За инцидента своевременно са уведомени органите на реда.
В периода 11–13 юни 2010 г. на територията, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение България, са извършени осем кражби на електроенергийни съоръжения. Засегнати са общините София, Брезник, Трън, Перник, Червен бряг и Луковит. В резултат на посегателствата е прекъснато електрозахранването на над 157 абоната в цяла Западна България, а нанесените щети са на обща стойност 15 250 лв.
Най-много абонати (150) са били оставени без електрозахранване в с. Кошарево, община Брезник, поради кражба на 150 метра проводник на 11 юни 2010 г. Кражбата, нанесла най-голяма финансова щета на ЧЕЗ Разпределение през изминалия уикенд, е на стойност 10 000 лв. Разбит е силов трансформатор в с. Брестe, община Червен бряг, вследствие на което без електрозахранване е останала помпена станция на ВиК.
„Въпреки непрестанните опити на ЧЕЗ да намали броя на посегателствата към електроенергийни съоръжения кражбите продължават да бъдат ежедневие. За съжаление потърпевши сме не само ние, но и самите потребители, които понасят ред неудобства, не по наша или тяхна вина. Още по-лошото е, че в много случаи опитите за кражба застрашават живота както на самите извършители, така и на нашите аварийни екипи, отзовали се на сигналите за аварии“, коментира Росен Йорданов, директор „Експлоатация и поддържане“ в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg