EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Граждани контролират ремонтите в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Граждани контролират ремонтите в София

mail14:45 | 30.09.2010прегледи 1142 коментарикоментари 0


От следващия месец започват ремонти по основните софийски булеварди, съобщи вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова при откриването на ремонтирания Панорамен път. Дупките ще се кърпят през целия октомври, като идеята на общината е да изпревари влошаването на времето, съобщи в. Монитор. „Възложила съм да започне подготовката за зимния сезон, това е запълване на дупки и цепнатини”, обясни Фандъкова и допълни, че на места по бул. „България”, бул”Цариградско шосе” и бул. „Бъкстон” вече се работи, но това са дупки от некачествени предишни ремонти, които фирмите отстраняват за собствена сметка.
Според кмета тази година София има достатъчно пари за кърпене. „Ще пълним и малки дупки, и цепнатини”, обясни тя.
Гражданите вече ще участват в контрола на ремонтите, каза още Фандъкова. Тя обясни, че предстои да бъде подписано споразумение с едно гражданско сдружение, което ще надзирава кърпенето заедно с общината. „Още през пролетта отправихме покана към граждански организации, които искат да помагат на общината при този контрол, надявам се, че това ще бъде допълнителен стимул за качество”, коментира зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.
 Най-малко 2 години ще трябва да чакат хората от кварталите „Бояна”, „Павлово” и „Бъкстон”, за да получат канализация, каза още Фандъкова. В момента се готвят идейни проекти за канализация в трите квартала, а догодина ще бъдат подготвени апликационните форми, с които ще се кандидатства за финансиране по ОП „Околна среда”. „Хората тук ще трябва да почакат две-три години докато документите бъдат одобрени и бъде намерено финансиране коментира столичният кмет.
С цел оптимизация на градския транспорт ще бъде закрита една автобусна линия, а шест ще бъдат обединени, съобщи Христов. Закрива се автобус номер 16, който върви по маршрута от автостанция „Изток” до комбинат „Кремиковци”. Линии 184 и 84 ще бъдат обединени в една с номер 84, която ще стига до терминали 1 и 2 на летището. Досегашните линии 68 и 69 се обединяват в 68, другото сливане е между линиите с номера 58 и 59, които занапред ще са 59.Големите задръствания по бул. „Цар Борис III” ще продължат и през зимата, прогнозира Фандъкова. Според нея докато строежът на автомагистрала „Люлин” не бъде завършен, задръствания по основния столичен булевард ще има.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1007