EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Градско земеделие в ЕС + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Градско земеделие в ЕС + видео

mail06:40 | 05.03.2021прегледи 2743 коментарикоментари 0


ЕС се бори с изменението на климата чрез амбициозни политики у дома и тясно сътрудничество с международни партньори. Беше представи план за допълнително намаляване на емисиите с поне 55% до 2030 г. До 2050 г. Европа се стреми да стане първият в света климатично неутрален континент. Действията в областта на климата са в основата на европейската зелена сделка - амбициозен пакет от мерки, вариращи от амбициозно намаляване на емисиите на парникови газове, до инвестиции в авангардни изследвания и иновации до опазване на европейската природна среда.

Във видеото вижте примери за градско земеделие, като аквапонична ферма на покрива и проект за производство на гъби с кръгова икономика.

Фермата Chant des Cailles е с площ от 3 хектара. Създадена е през 2012 г. във Watermael-Boitsfort, Белгия. Към тази гражданска инициатива се присъединяват и професионалисти. Оттогава проектът е нещо повече от селскостопанско поле, а включва хранителен магазин, образователен център и 700 членове. Професионалните градинари изхранват над 400 души целогодишно. Площите са засадени с ароматни билки, колективни или полуколективни парцели на граждани-градинари, багрилни растения и др.

Мисията на Le Champignon de Bruxelles е комбинация от градско земеделие, кръгова икономика и екзотични вкусове. По-точно, те отглеждат екзотични гъби с отпадъците от ечемика, използвани за приготвяне на бира. Тонове органични отпадъци остават неизползвани, но тази градска ферма ги ползва, за да произвежда здравословна храна за хората в Брюксел.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1036