EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гоце Делчев: Китайска фирма строи завод за климатици?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гоце Делчев: Китайска фирма строи завод за климатици?

mail09:10 | 15.09.2011прегледи 1005 коментарикоментари 0


Посланикът на Китай в София Гуо Йеджоу съобщи за оферта за крупна инвестиция в Неврокопско, пише в. „Струма”. Китайски предприемачи искат да строят завод за климатици в Гоце Делчев. Те са проучи задълбочено региона и след консултация със собственика на "Пиринтекс" Бертрам Ролман, който е председател на Асоциацията на немските инвеститори в България, са решили да заложат на града. Инвеститорите от азиатската страна са готови да закупят терен за започване на бъдещо строителство.
Заетостта на мъжете в Гоцеделчевския регион е изключително ниска, а производството на климатици ще осигури много работни места за силната половина на населението, сочат проучванията.
Общината, от своя страна, е готова да предложи имот от около 16 дка, намиращ се в старото военно поделение в Гоце Делчев, където ще е новата бизнес зона на града.
Предстои и изграждане на клиника за стволови клетки в Гоце Делчев, чийто консултант ще е д-р Александра Иванова. Тя работи с посланик Йеджоу.
От Молдова изразиха интерес за инвестиране в Сатовча и вече има уговорени дати за срещи и сключване на договори за бизнес проект.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg