EUR 1.9558
USD 1.8574
CHF 2.0301
GBP 2.2577
CNY 2.5438
you tube
mobile version

Готови ястия под формата на таблетка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Готови ястия под формата на таблетка

mail13:45 | 26.05.2023прегледи 1239 коментарикоментари 0


Фестивалът на технологията и иновациите Bucharest Tech Week продължава с третия ден на събитията под мотото Business Summits", докато изложителите се подготвят за "Tech Expo“, насрочено за уикенда 26-28 май, съобщи Аджерпрес специално за БТА.

Дневният ред на изложението обещава да е богат, а един от специалните моменти ще бъде предложен на панела на "Manna Food Solution", иновативен румънски стартъп, на който участниците ще имат възможност да опитат един уникален продукт – таблетка, която sзамества цяло хранене.

В основни линии ODA е иновативна концепция за готови ястия под формата на таблетка, която се приема на една хапка. Таблетката може да замени основни ястия и така позволява сервирането на протеинови десерти и кафе. Основателят на компанията Мадалина Илие ще говори за въздействието на технологията върху хранителната промишленост.

От своя страна представителите на компанията „Войдшип“ (Voidship) показват нови системи за изстрелване на нано- и микросателити, които имат за цел да намалят стойността на изстрелването и замърсяването и да оптимизират позиционирането на товара в орбита.

В допълнение с областите, посветени на иновативни технологични продукти като устройства, електрически автомобили, смарт аксесоари и умни продукти и системи за живота, смартфони, лаптопи, таблети и роботи, „Tech Expo“ ще даде още пространство за панелни дискусии, презентации и демонстрации.

Една такава демонстрация ще бъде на експертите от института по неврология BrainMap, които ще покажат медицинско оборудване-шедьовър, което позволява хората да видят какво става в мозъците им и как могат да ги „препрограмират“, като променят вече придобити модели на мислене и на поведение.

Що се отнася до секцията за умни домашни устройства и оборудване, „Legrand“ излага умни решения за сигурността, отоплението, качеството на въздуха и климатизацията и ще предостави информация за електрическите зарядни Green UP.

Накрая, но не на последно място, TechCuisine.ro, един от пазарните лидери в сферата на системите за домашна автоматизация, предлага умно оборудване за контрол на отоплението и охлаждането като смарт термостати, различни системи за управление на завеси и щори, автономна градина, умен кран за градинарството, умни контакти и осветителни крушки, умни ключалки и т.н. Също така в сегмента за умния дом посетителите ще могат да видят новите прахосмукачки "Wet&Dry&Wash" на „Tineco“, както и пречистватели и обезвлажнители на „AlecoAir“.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg