EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Готвач 2012 спечели с "Крем върху кока-кола"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Готвач 2012 спечели с "Крем върху кока-кола"

mail12:40 | 23.04.2012прегледи 996 коментарикоментари 0


Пловдивчанинът Милен Панев грабна титлата „Готвач на България 2012“ на състезанията за Националната кулинарна купа, които се проведоха на 20 и 21 април в Международен панаир Пловдив. Той впечатли журито с меню от класически блюда, но приготвени с нови техники.
„Предястието беше вариация с телешки език. За основно ястие направих агнешко със спанак, сметана и кашкавал, като използвах модерни технологии. За десерт избрах млечен крем върху килим от кока-кола плюс сладолед с боза“, обясни победителят, който е готвач в ресторант „Филипополис“. Той се занимава с кулинария от 13 години и досега има два сребърни медала.
Милен Панев препоръча на любителите „да готвят с любов и да използват пресни продукти, защото така гаранцията за успешно ястие е 99%“. Свежите продукти са много важни, линията „фреш“ господства в модерната кухня, добави той.
Титлата „Кулинарен отбор на България 2012“ спечелиха Стоян Пенев, Деян Димитров и Георги Кралев от Варна.
40 от най-добрите български майстори готвачи се конкурираха в петото издание на най-престижния кулинарен конкурс у нас, а във всички категории общо се включиха над 60 състезатели. Надпреварата се организира от Българската асоциация на професионалните готвачи и Международен панаир Пловдив.
Сладкар на България 2012 стана Павлина Евтимова от Варна. При пицарите на първо място бе класиран Адриан Пантелеев. В категорията „Филетиране на риба – сьомга“ най-сръчен се оказа Атанас Атанасов.
„Ходил съм на доста състезания в чужбина, нашето е на европейски ниво като организация и представяне на участниците. Това е много важно за развитието на младите готвачи“, подчерта Милен Панев.


 


Тагове: готвач, купа
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg