EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Гостите на Председателството в хотел "Маринела"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гостите на Председателството в хотел "Маринела"

mail14:33 | 14.09.2017прегледи 9210 коментарикоментари 0


Фирма „ВГ“ АД, която управлява хотел "Маринела" (бивш "Кемпински") в София, бе определена за изпълнител на обществената поръчката с предмет: "Хотелско настаняване за ръководителите на делегации и техните придружители при провеждане на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.“. Предложението на участника съответства на изискванията, посочени в техническата спецификация, а общата предложена цена за цялостно изпълнение на поръчката не надхвърля определения финансов ресурс. Постигнатата цена за нощувка с включена закуска е в размер на 217,12 лева без ДДС. Общата цена за цялостно изпълнение на поръчката при 1808 броя нощувки е в размер на 430 249,76 лева с включена закуска, туристически данък и ДДС.

Обществената поръчка беше открита с Решение № ЗОП-01-15/ 03.07.2017 г. на главния секретар на Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 (МБПСЕС2018). До крайния срок за кандидатстване на 07.08.2017 г. постъпиха три оферти от фирмите - „ОССМО“ АД, „АргусТравел Интернешънъл“ ЕООД и „ВГ“ АД.

След извършване на насрещна проверка за верността на декларираните данни, фирма „Аргус Травел Интернешънъл“ ЕООД беше отстранена заради предоставяне на документи с невярно съдържание. По този повод МБПСЕС2018 ще сезира Агенцията за обществени поръчки по реда на ЗОП.

Останалите две фирми -„ОССМО“ АД и „ВГ“ АД, бяха допуснати до следващия етап на обществената поръчка – до публично отваряне на ценовите оферти.

След извършени проверки от страна на комисията, в ценовото предложение на „ОССМО“ АД са констатирани редица несъответствия. Установено е, че участникът е подал противоречива, невярна и подвеждаща информация с цел доказване на съответствие с предварително обявените условия. В качеството му на посредник на туристически услуги „ОССМО“ АД оферира цена два пъти по-ниска от предлаганата цена за настаняване в 5-зведен хотел от собственик на хотелска база. След поискани допълнителни разяснения от „ОССМО“ АД и след извършване на допълнителни насрещни проверки със съответните хотелски бази, комисията установи категорични несъответствия в предоставените информации. Двата предложени от участника хотела декларират, че категорично отказват да предоставят хотелска база при условията, декларирани от посредника „ОССМО“ АД. Това е причината участникът да бъде отстранен от класирането и МБПСЕС2018 ще сезира Агенцията за обществени поръчки по реда на ЗОП.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3876