EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Горон Байнаи: Унгария може да въведе еврото до 4 години

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Горон Байнаи: Унгария може да въведе еврото до 4 години

mail14:07 | 28.01.2010прегледи 767 коментарикоментари 0


Унгария би могла да въведе еврото до четири години, посочва премиерът социалист Гордо Байнаи в интервю, публикувано днес от германския в. "Зюддойче цайтунг".
"Унгария се нуждае от еврото колкото е възможно по-скоро", посочва Байнаи, цитиран от AFP.  Агенцията припомня, че Байнаи бе финансов министър и пое премиерския пост през април 2009 година, но само за една година, защото няма да участва в насрочените за април парламентарни избори в страната.
На въпрос за датата, на която Унгария би могла да се присъедини към еврозоната, Байнаи отговаря "вероятно през следващите четири години". За целта обаче, признава унгарският премиер, "независимо кой спечели (изборите), правителство ще
трябва да продължи икономическите реформи", за да може страната да излезе от кризата.  Унгария получи спасителен пояс от 20 милиарда евро през октомври 2008 година от Международния валутен фонд, Световната банка и Европейската комисия. В замяна Будапеща започна да води политика на драконови бюджетни реформи, за да сведе до 3,9 на сто от брутния вътрешен продукт (БВП) бюджетния си дефицит, който пред 2006 година превиши 9 процента от БВП, припомня AFP.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg