EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гориво за линейките в спешните центрове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гориво за линейките в спешните центрове

mail13:08 | 15.04.2016прегледи 667 коментарикоментари 0


Централният орган за обществени поръчки ще провежда процедури за доставка на автомобилно гориво за спешните медицински центрове. Това предвиждат промените в постановлението за дейността на Централния орган за обществени поръчки за нуждите на органите на изпълнителната власт се разширява кръгът на потребителите на централизираното възлагане, приети от правителството.

Това решение е в отговор на разследване, от което стана ясно, че линейки от Софийска област пътуват до столицата, като в някои случаи изминават 200 км, само за да заредят от бензиностанция на веригата, спечелила търга за доставка на горива.

Според съобщението на пресслужбата на Министерския съвет, Централният орган ще провежда процедури за сключване на рамкови споразумения и договори за възлагане на обществени поръчки и за нуждите на възложителите, ръководители на второстепенни разпоредители с бюджет към министъра на здравеопазването. Предмет на възлагане в тези случаи ще са само обществени поръчки за доставка на автомобилно гориво.

С предложението се цели да се създаде възможност за центровете за спешна медицинска помощ и другите второстепенни разпоредители с бюджет към министъра на здравеопазването да сключват договори за доставка на автомобилно гориво при по-добри цени и условия.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg