EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Горива пестят 1 литър на резервоар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Горива пестят 1 литър на резервоар

mail15:15 | 18.09.2012прегледи 1151 коментарикоментари 1


От днес се прекратява продажбата на основните горивата Shell Diesel и Shell Безоловен 95. Във всички 108 търговски обекти на Shell на тяхно място вече се предлагат иновативните горива Shell FuelSave 95 и Shell FuelSave Diesel. Цената остава същата.

Новите горива намаляват разхода на гориво с 1 л. на резервоар или с 2%.*
Специално за представянето в България пристигна Д-р Андреас Шефер, учен от екипа на Shell Global Solutions, научно-изследователското звено на компанията, разработващо последните технологии в горивата. По време на специална демонстрация той представи технологията на усъвършенстваното гориво и начина на действие. Shell FuelSave 95 е създаден, за да намали загубата на енергия в двигателя, като смазва местата, на които обикновените моторни масла не са достатъчно ефективни, като горния пръстен на буталото. В резултат, двигателят доставя повече енергия за задвижване на колелата. Това горива е специално проектирано да поддържа всмукателните клапани чисти, като по този начин подпомага ефективността на двигателя. Shell FuelSave Diesel е проектиран, така че да се възпламенява и да гори по-ефективно от обикновения дизел. По този начин се постига по-ефективното изгаряне в двигателя и съответно по-големи икономии при шофирането. Това гориво предотвратява образуването на нагар.
Горивата се появяват на пазара в резултат на дългогодишни проучвания на учените на компанията и са нашият отговор на високите цени и желанието на потребителите да пестят, каза Камелия Славейкова, Изпълнителен директор на Shell България.
Горивата Shell FuelSave се появиха за първи път на пазара в Холандия през 2009 г. Те замениха изцяло обикновените горива на компанията в 16 европейски държави, между които Германия, Великобритания, Дания,Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Турция и Гърция. От днес България става 17-я пазар, където те се въвеждат.

*В тестовете участват автомобили с вместимост на резервоара средно 50 л. Сравнен е разходът на горивата Shell 95 и Shell FuelSave 95 (при еднакво съдържание на биокомпонент). Резултатите от 180 теста с 5 автомобила с бензинови двигатели потвърдиха, че разходът на Shell FuelSave 95 в натоварена градска среда е по-нисък средно с 2%. Разходът на гориво варира в зависимост от автомобила, пътните условия и стила на шофиране.
 


 
Коментари
 
Добрин - 18-09-2012 г. 19:23:20

А кога ще се подобри качеството на горивата ни?Караме колите си с едни от най-долнопробните горива в Европа.

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg