EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Голямо туристическо изложение в Шанхай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Голямо туристическо изложение в Шанхай

mail06:40 | 31.03.2021прегледи 1236 коментарикоментари 0


Всеобхватното туристическо ЕСКПО, „Туризъм плюс Шанхай 2021“ (Tourism Plus Shanghai 2021) стартира в понеделник. Простиращо се на изложбена площ от 600 000 квадратни метра, ЕКСПО-то включва четири главни изложения, близо 100 форуми и срещи на върха, 29 конкурса и мероприятия с награди. То продължава до 3 април. Повече от 5000 изложители и 400 хиляди посетители се очаква да се включват в събитието.

Фан Шъджун, началник на градското бюро за култура и туризъм каза на откриването, че Шанхай ще стартира план за стимулиране на туристическата индустрия чрез изграждането на туристически курорти от световна класа и висококачествени туристически атракции и забележителности. Шанхай се очаква да ускори дигиталната трансформация и подобри нивото на услугите в сферата на културата и туризма, за да се превърне в световноизвестен туристически град, добави още Фан Шъджун.

Прогнози показват, че вътрешният туристически пазар на Китай ще отчита средно по 10 милиарда посещения на година, а потреблението ще достигне 10 трилиона юана през следващите пет години, сочи доклад на Китайската академия по туризъм от края на миналата година.

През 2019 г. в Китай са отчетени над 6 милиарда вътрешни туристически пътувания, се посочва в доклада, представен на тематичен форум в Пекин.

Данните показват още, че през миналата година входящите туристически пътувания в Китай са били 145 милиона, а годишните приходи в сектора са достигнали 6,63 трилиона юана. През следващите пет години приносът на вътрешния туристически пазар за националната икономика и заетостта вероятно ще остане над 10%. Министърът на културата и туризма подчерта в рамките на форума, че трябва да се развива масов и интелигентен туризъм, да се насърчава интегрираното развитие на културата и туризма, както и да се засили управлението на пазара.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg