EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Голям интерес към "Уикенд туризъм" в Русе

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Голям интерес към "Уикенд туризъм" в Русе

mail09:00 | 10.05.2012прегледи 476 коментарикоментари 0


Повече от 200 представители на регистриралите се за участие 95 компании от цяла България се очакват на Осмото изложение уикенд туризъм Русе 2012. То бе открито със сценично шоу, посветено на кандидатура на Русе за европейска столица на културата през 2019 г. В програмата на изложението, което продължава до 11 май, тази година е организиран журналистически тур. Инициативата е подкрепена от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Около 20 представители на специализирани медии за туризъм и развлечение ще бъдат в Русе по време на изложението и за тях е подготвена специална програма. Те ще видят градските маршрути на европейското наследство, ще посетят Басарбовския манастир, ще се разходят из природния парк Русенски лом и Нисово и ще отидат на Средновековния Червен.
На откриването ще присъстват представители на Асоциация на Дунавските Общини „Дунав“, чийто председател е кметът на Община Русе Пламен Стоилов и представители на туристически обекти, които са слабо рекламирани, но имат силен потенциал за развитието на туризма. Те ще се включат и в кръглата маса на 10 май, със специалното участие на заместник-министъра на МИЕТ г-н Иво Маринов.
Първата дискусия по програмата бе на тема Градски пейзажи: градските маршрути като туристически продукт с модератор доц. д-р Ирена Бокова от Нов Български университет. Това е една традиционна дискусия, която се провежда в рамките на изложение Уикенд туризъм. Тази година участниците ще дискутират развитието на възможностите за туризъм в самите градове.
Събитията се провеждат под патронажа на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов в партньорство със Сдружение „Европейски пространства 21“ и Регионален исторически музей Русе със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма./ Пресцентър община Русе
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037