EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Голф мечтания в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Голф мечтания в България

mail09:46 | 25.05.2010прегледи 1119 коментарикоментари 0


Голфът е стратегическа възможност България да развие туризма си. Имаме природни дадености, но ни липсва инфраструктурата, коментира за БТА Маня Косанова - маркетинг мениджър на "Пирин голф и кънтри клуб".
Мисията ни е да се превърнем в уникален за страната и региона туристически продукт, който да е икономически рентабилен, социално ангажиран и да гарантира устойчивото
използване на природните ресурси в региона, отбеляза Косанова.
Основната ни цел е да превърнем местността в предпочитано място за почивка, като същевременно използваме разумно и устойчиво ресурсите в района, добави тя.
Международният 5-звезден комплекс, който е разположен на площ от 150 хектара в м. "Бетоловото" край Разлог, има две голф игрища - едното с 18 дупки, по дизайн на голф легендата Ян Уузнам, а второто е дело на млада дизайнерска компания от Германия и носи името на заобикалящата го среда.  Намира се в близост до световно известния скикурорт Банско и предлага уникална възможност за съчетаване на голф и ски сезон като предпоставка за целогодишна заетост и висока инвестиционна възвращаемост за собствениците на имоти, разказа мениджърът.
Добрите природни дадености и разнообразието от възможности за активна почивка допринасят за налагането на комплекса като неповторима вaканционна дестинация в региона, убедени са неговите създатели и собственици от "Балканстрой" АД - Разлог. 
Те вече са подготвили поредица от събития и ежеседмични голф турнири за аматьори и професионалисти от страната и чужбина, които ще продължат през цялото лято.
Гордеем се и с Голф академията, оборудвана с най-модерната техника за видеоанализ и ръководена от Николай Станев - единственият голф професионалист, сертифициран от Европейската голф асоциация. Ваканционните имоти (5 процента застроена площ)
и голф игрищата са съчетани умело с природните дадености и заобикалящата ги среда и правят комплекса предпочитана ваканционна дестинация, отбеляза Косанова. Голфът като игра също има специално отношение към природата. Задължение на всеки
играч е да се отнася с внимание не само към другите играчи, но и към самото голф игрище. Този спорт възпитава хората на честност, справедливост, спортсменство, уважение към природата и съотборниците, отбеляза мениджърът.
Като туристически продукт вече се представя целогодишна дестинация, предоставяща уникалната възможност за голф и ски ваканция. Създават се предпоставки за налагане на региона като предпочитана ваканционна дестинация. Убедени сме, че със създаването на голф комплекса настъпиха промени за хората в региона. Освен развитие в сферата на туризма, ние сме отдадени и на идеята целенасочено да подкрепяме деца и младежи, които имат страстта и таланта за голф. Нашата цел е да популяризираме този спорт в България и да достигнем успехи на международно равнище.
Може би така ще помогнем да се появи българският Тайгър. За целта всяка година провеждаме детски голф лагери за деца от цялата страна. Чужденците също са добре дошли, каза Косанова.
Подпомагаме и децата от региона. Миналия месец юни основахме голф училище за деца от 3-ти до 7-ми клас. Осигуряваме им безплатни голф тренировки един път седмично. Надяваме се да създадем добри отбори, които участват в международни турнири, разказа мениджърът на комплекса.
Основен акционер и изпълнител е "Балканстрой" АД, в чиито планове влиза да се развие голфът в съчетание със ски туризма. В момента се обсъжда проект за развитие на ски пистите в местността "Кулиното", в северната част на Пирин планина.
Местността се намира само на 12 км от Разлог. Предимството е разтоварване на ски пистите в Банско. Скиорите ще ползват нова инфраструктура и така ще се повиши имиджа на страната ни като ски дестинация, посочи Косанова.
Необходимо е време за развитието на голф туризма в България. До момента в страната ни има четири напълно завършени голф игрища и проекти за още 30. Всичко е в самото начало, но се развива доста бързо. Това, че голфът ще достигне популярност е повече от сигурно. Самата игра е много завладяваща и международният опит показва, че във всички европейски страни прирастът в голфа в сравнение с другите спортове е на първо място, отбеляза Косанова.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163