EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Големи съкращения в RWE

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Големи съкращения в RWE

mail12:00 | 15.08.2012прегледи 612 коментарикоментари 0


Втората по големина германска енергийна компания RWE, която има повече проблеми от конкурента си E.ON при излизането на Германия от ядрения сектор, обяви, че затяга програмата си за преструктуриране, което ще засегне 2400 работни места, предаде Франс прес. RWE отчете през второто тримесечие нетна печалба от 273 милиона евро спрямо почти същата загуба година по-рано, а за първото полугодие стабилизира нетната си печалба от 1,58 милиарда евро (1,59 милиарда през първата половина на миналата година). Проблемите в компанията започнаха още преди четири години, когато тя промени своето портфолио и се изтегли от различни проекти в Европа - в това число от АЕЦ "Белене".
Пролетта на 2011 година бе трудна за германските енергийни групи, защото правителството на страната реши да ускори излизането си от ядрения сектор и да затвори най-старите реактори в страната като реакция на катастрофата във Фукушима.
Макар RWE да се възстанови оттогава, нейният напредък не е толкова впечатляващ, колкото на Е.ОN. Германският енергиен лидер обяви в понеделник, че е утроил нетната си печалба за тримесечието до над 3 милиарда евро, след като предоговори към спад цените на синьото гориво, което му доставя Газпром.
 


Тагове: RWE, съкращения
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg