EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Големи компании раздвижиха офис пазара

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Големи компании раздвижиха офис пазара

mail11:02 | 15.06.2010прегледи 1391 коментарикоментари 0


Големите компании в България оптимизират разходите и избор на нов офис, твърди агенция Forton. Предлагането от последните месеци постави наемателите в изключително изгодна позиция. Сега те могат да договарят условия, несравними с тези от преди кризата, когато са сключени по-голямата част от съществуващите договори.
„През май новата тв марка blizoo си избра и нов дом”, коментира Владислав Кайзеров, мениджър Офис площи във Forton. „Двете компании КейбълТЕЛ и Евроком бяха закупени от международен фонд и след сливането си и представянето на новото си име, имаха нужда от нов, качествен офис, който да обедини екипите.”
През изминалия месец нов договор за наем сключиха и в София Еърпорт Център. Компанията Буллог нае около 2 000 кв.м логистични и офис площи, тя е част от международната логистична компания HAVI Logistics GROUP, представена в над 30 европейски страни. Компанията е логистичен оператор и стратегически партньор на McDonalds не само в България, но и в целия свят. „Буллог започна ново стратегическо партньорство с OMV, което породи нужда от нови висококачествени логистични и офис площи.”, съобщава Александър Танев, Мениджър Логистични площи във Forton. “Оказва се, че въпреки кризата съществуват компании, които разрастват дейността си и се нуждаят от допълнителни площи. В момента те имат уникално добрата възможност да договорят наистина изгодни условия за срок от 5, дори 7 години, и когато пазарът започне да расте, те ще се окажат големите печеливши.”, допълва Танев.  Сключените сделки са част от наблюдаваните сигнали през последните месеци за стабилизиране на пазара. Понижението на наемните нива през последната година е средно с около 19% при офисите и 25% при индустриалните площи, което, разбира се, стимулира търсенето.
Настоящите ниски наемни нива са основа за постепенен растеж през следващите години. Мениджърите на компаниите вярват, че именно сега е най-подходящото време да договорят и подпишат дългосрочни договори за наем.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159