EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Годината на Тръпм в цифри

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Годината на Тръпм в цифри

mail18:00 | 03.01.2019прегледи 1096 коментарикоментари 0


Втората година от президентския мандат на Доналд Тръмп беше белязана от спорни туитове, скандали за мигрантската му политика, назначаване на нови федерални съдии, разследването на руската намеса в изборите през 2016 г. и хаос в администрацията.

Ето как изглеждаше в цифри годината на президента:

Президентът написал 2860 поста в Twitter до 21.00 ч. на 31 декември 2018 г. В последния й ден е изпратил повече от 30 съобщения, сочи статистиката на социалната мрежа.

В началото на 2018-а американският президент се подигра с лидера на Северна Корея Ким Чен Ун за размера на "ядрения му бутон". А само няколко месеца по-късно отново в Twitter обяви новината, че е уволнил държавния секретар Рекс Тилърсън. В средата на годината Тръмп използва социалната мрежа да обиди звездата от филми за възрастни Сторми Даниълс, като я нарече "грозница", а тя му отговори с "малчо".

139 пъти е използвал словосъчетанието "лов на вещици". Президентът го изписвал най-вече да опише с него разследването на Робърт Мълър за руската намеса в изборите за президент през 2016 г. Пет е броят на сътрудниците на Тръмп, привлечени като обвиняеми в разследването на Мълър.

193 пъти президентът се е целил в медиите, като е обвинил пресата, че пуска за него "фалшиви новини". 66 е броят на назначените федерални съдии, включително и един съдия от Върховния съд. 46 са митингите, които президентът Тръмп е провел, за да подкрепи кандидатите на Републиканците в изборите за Сенат.

43% е подкрепата за политиката на президента през декември 2018 г. 52% от американците не одобряват Доналд Тръмп. 5 млрд. долара - това е сумата, която държавният глава иска за построяването на стена по границата с Мексико.

10 пъти президентът Тръмп е пътувал зад граница през 2018 г. Той е бил в Швейцария, Канада, Сингапур, Белгия, Великобритания, Финландия, Франция, Аржентина, Ирак и Германия. В Сингапур той се срещна с лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, а във Финландия - с руския президент Владимир Путин. На Коледа президентът изненадващо отиде в Ирак, където се срещнаа с американски военни./БГНЕС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg